Waarom je je huid natuurlijke verzorging gunt!

Waarom je je huid natuurlijke verzorging gunt!

Hoe is jouw ochtendroutine? De mijne is zeer kort, want ik douche ‘s avonds en ik ben niet echt een fanatieke smeerder met crèmes en dergelijke. Maar er even vanuit gaande dat je ‘s ochtends eerst rustig een douche neemt, dan gebruik je shampoo, douchegel, bodylotion, tandpasta, misschien nog wat styling producten voor je haar. Je gezichtsreiniger, toner, dagcrème.. Noem maar op! Je zit al gauw op zo’n 5-10 producten voor huid en haar. Maar wat zit hier nou eigenlijk in? Als je de lijst met ingrediënten bekijkt wordt je niet vrolijk! Veel producten bevatten alcohol, parabenen, en nog veel meer ingrediënten die je niet eens kan uitspreken. En of je huid zich er beter door voelt? Waarschijnlijk niet! Veel reinigers doen hun werk super goed, zo goed zelfs dat het je huid verstoord en daar juist droog van wordt.

Wat kan je dan wel gebruiken? Er zijn merken genoeg die alleen maar natuurlijke ingrediënten gebruiken! Let wel op dat dit al gezegd mag worden als maar een paar procent van de ingrediënten natuurlijk is. Een aantal echt natuurlijke merken zijn Naïf, Nuud en HappySoaps.

Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met natuurlijke producten. In het begin is het misschien wat zoeken en even wennen, maar als je eenmaal gewend bent aan natuurlijke verzorging wil je niet meer anders!

Waarom je moet kiezen voor natuurlijke verzorging?

  • je weet precies wat je op je huid smeert en wat er dus via je huid in je lichaam terecht komt!
  • De natuur biedt alles wat we nodig hebben, er zijn veel soorten oliën. De ene is dikker dan de ander, maar er is er altijd 1 die bij jouw huid past!
  • Door op een natuurlijke manier je huid te verzorgen ben je ook beter bezig voor het milieu. Er komen geen chemische fabrieken aan te pas. De olie wordt geperst uit noten of zaden. Een etherische olie wordt door stoom verkregen. Dus ook geen grote belasting!
  • Je huid en haar zullen je dankbaar zijn!

Wil jij overstappen op natuurlijke huidverzorging? Kijk dan eens rustig op de site rond. Er staan heerlijke kant-en-klaar producten op, maar ook genoeg om lekker zelf aan de knutsel te gaan!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd