Tea Tree olie for the win!

Tea tree is nou niet direct mijn favoriete olie wat geur betreft, maar toch is dit een veel gebruikte olie hier in huis! Waarom? hoor ik je nou denken, omdat het een super veelzijdige olie is!

Tea Tree olie wordt gedestilleerd uit het verse blad van de melaleuca.  Wanneer de Tea Tree olie uit Australië afkomstig is, ben je gegarandeerd van goede kwaliteit! De olie staat daar namelijk onder toezicht van de overheid.

Tea tree olie is antibacterieel, antischimmel en anti-viraal en dat met een grote mate van huidvriendelijkheid! De olie is multi inzetbaar, maar in de praktijk zie je dat deze vaak wordt ingezet bij blaasontsteking, huidontstekingen, candida of voetschimmel. De geur is fris, helder, kruidig en medicinaal. Verder zit Tea Tree vaak verwerkt in desinfecterende middelen, lichaamsverzorgingsproducten en cosmetica. Wij gebruiken thuis een billenzalf waar tea tree samen met lavendel in zit verwerkt. Werkt perfect voor spruw op de billen.

Hoe kan je Tea tree het beste inzetten?

Diffuser - wanneer je tea tree in de diffuser doet wordt de lucht gereinigd van bacteriën en virussen, perfect wanneer de ‘R’ weer in de maand zit! Vooral wanneer je de olie mengt met lavendel, rozemarijn, kruidnagel of een citrusolie. Dit zijn super sterke combinaties. Dus ‘s ochtends lekker even de ramen open om te luchten, daarna een diffuser aan om de lucht te reinigen en je komt beter de wintermaanden door.

Op de huid - Tea tree mag puur op de huid, maar bij twijfel altijd verdunnen! Zeker bij langer gebruik kan de olie de huid uitdrogen. De olie werkt schimmeldodend op de huid, helpt bij acne, infecties en wratjes. Heb je last van acne? Doe dan een paar druppels tea tree door je gezichtsreiniger. Zo wordt je huid goed schoon en zal je zien dat je huid na verloop van tijd echt opknapt!

Last van luizen? Verwerk Tea tree in je shampoo of maak een haarmasker met tea tree olie samen met kruidnagel, dit alles om die akelige beestjes te bestrijden. Ze maken dan geen schijn van kans!

1 reactie

  • Fijn om te weten

    Alie

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd