Kruidnagelolie, een echte krachtpatser!

Kruidnagel is een olie die ik tot voor kort eigenlijk nog nooit had gebruikt. Tot ik naar de tandarts moest om een kies te trekken. Nadat de verdoving was uitgewerkt had ik hier flink last van en paracetamol deed niet zoveel. Dus, op zoek in het grote boek naar een etherische olie die hier redding bij biedt! Zo kwam ik terecht bij kruidnagel en was direct fan van deze krachtige olie. Ik smeerde een druppeltje op mijn kaak en binnen 5 minuten was mijn pijn weg! Dit werkte voor een paar uur, dan smeerde ik opnieuw. Nooit over nagedacht dat kruidnagel bij de hete oliën behoort, tot ik onder de douche stond. Ik voelde precies waar ik had gesmeerd, want mijn kaak brande! Gelukkig niks aan over gehouden en daarna goed met een basisolie erbij gesmeerd, dit verdund de kruidnagelolie zonder dat het de werking verliest.

Ben jij al bekend met kruidnagelolie? Zo niet, lees dan even verder!

Wist je dat de kruidnagels roze zijn als ze vers zijn? Door het drogen krijgen ze een bruine kleur. Om etherische olie te krijgen worden de bladeren, twijgen en nagels gedestilleerd. Er is zo’n 50 kilo materiaal nodig om 1 liter olie te krijgen. Daardoor is het niet een heel voordelige olie.

Kruidnagel is sterk antibacterieel en schimmeldodend. Verder heeft het dus een pijndempende werking. Wanneer je zomers kruidnagel in je diffuser doet verdrijft dit vervelende insecten.

Je kan kruidnagel verwerken in een lichaamsolie of iets dergelijks, ideaal bij schimmels, gordelroos en bij wondjes. Let wel op dat je weet wat je doet, want je huid is een belangrijk beschermend orgaan! Hier kun je natuurlijk niet zomaar alles op smeren. 

Verder vind ik persoonlijk kruidnagel heerlijk in de diffuser in de winter. Dus om nog wat inspiratie te geven hieronder een paar diffuserblends!

Sweet and spicy

1 druppels kruidnagel

2 druppels zoete sinaasappel

2 druppels frankincense


Gingerbread

2 druppels kaneel

2 druppels kruidnagel

2 druppels gember


Clean Air

3 druppels kruidnagel

3 druppels tea tree

1 druppel kaneel

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd