Etherische oliën voor geweldige lokken!

Op social media deelde ik al mijn haarmasker, maar hier heb ik niet vermeld welke etherische oliën je het best kan gebruiken. Vandaar deze blog. Hier ga ik je haarfijn uitleggen welke oliën je wanneer kan gebruiken.

Lavendel is een olie die iedereen wel kent als een ontspannende olie. Maar de olie is veel veelzijdiger dan dat! Lavendel staat in de aromatherapie bekend als een olie die kalmeert, herstelt, verkoelt en geneest. De olie stimuleert de doorbloeding en is licht antimicrobieel. Dit betekent dat schimmels en bacteriën niet goed tegen lavendel kunnen. Je kunt lavendel met name gebruiken bij roos, droog of broos haar en bij haaruitval.

Wintergroen is misschien niet zo’n bekende olie, maar wanneer je deze ruikt zal je de geur direct kunnen plaatsen! De chemisch nagemaakte smaakstof wordt veel gebruikt in kauwgum. De belangrijkste kracht van de olie is het remmen van ontstekingen. Dus bij een geïrriteerde huid kan wintergroen de reactie verminderen en de huid weer rustig maken. Om deze reden is de olie goed te gebruiken bij roos

Rozemarijn behoort toch echt in mijn top 10 van etherische oliën. De geur is heerlijk en de olie is zeer krachtig.  De olie versterkt haar, huid en psyche! Rozemarijnolie staat voor alles wat stagneert in lichaam en geest en versterkt dat wat energie nodig heeft. De olie stimuleert de bloedsomloop, is reinigend en ontstekingsremmend.  Gebruik rozemarijn olie bij vet haar en bij haaruitval.

Pepermunt kent iedereen wel natuurlijk. Deze olie staat voornamelijk bekend voor zijn werking op de spijsvertering en het vermogen om je te laten focussen. Toch kan de olie nog meer dan dat. Wanneer je pepermunt op je huid doet zal je voelen dat deze verkoelt. Hierdoor helpt de olie bij een jeukende huid. Wanneer je dus een geïrriteerde hoofdhuid hebt is pepermunt je go-to olie! Helemaal wanneer je daarbij ook voor lavendel kiest.

Tijm is een olie die hier in huis vrij weinig gebruikt wordt, maar het is een zeer veelzijdige olie! De olie is reinigend, pijnstillend en bevorderd de doorbloeding. Wanneer je last hebt van vet haar, broos haar en haaruitval kan je zeker voor tijm kiezen! 

Ylang-Ylang staat bekend om zijn geur en het veelvuldige gebruik in huidverzorgingsproducten, daarnaast is de olie erg fijn in de diffuser. De olie is ontspannend, herstellend en ontstekingsremmend. Verder balanceert de olie een vette huid, dus ideaal bij vet haar!  Verder kan de olie nog helpen bij haaruitval.

Ik heb 10 druppels etherische olie gebruikt in het haarmasker. Met het recept kan ik makkelijk 10-15x een maskertje in mijn haar doen, dus het is goed verdunt. De oliën die ik hierbij gekozen heb zijn lavendel, pepermunt en rozemarijn. Zelf zou ik niet meer dan 3 oliën mengen, maar dat is natuurlijk ook net wat je zelf fijn vind.

Veel plezier met het maken van jouw eigen haarmasker!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd