Aromadiffuser: use it or lose it?

Je komt ze nu overal tegen, aroma diffusers. Wat zijn dat nou eigenlijk voor dingen? En moet jij er ook een aanschaffen of is het weer zo’n trend waar je niks mee kan? Bij mij in huis staan er meerdere. Sowieso op de slaapkamers, de massagesalon en in de woonkamer. Sinds kort hebben zelfs mijn planten een eigen diffuser. Dit meer uit nood in verband met een luizenplaag, maar ze zijn er in ieder geval blij mee!

Een diffuser is een kleine vernevelaar die er voor zorgt dat het water als een koude mist wordt verspreid. Doordat er geen warmte bij komt wordt je etherische olie niet beschadigd en behoudt deze zijn eventuele therapeutische kwaliteit. Een diffuser is over het algemeen fluister stil, dit betekent dat je hem wel hoort, maar op de achtergrond. Vooral op de slaapkamer is dat natuurlijk fijn! Er is niks irritanters dan wakker liggen van geluid.

Wanneer je een diffuser aan hebt staan wordt dus de geur verspreidt samen met het water. Dit betekend dat de luchtvochtigheid ook wat verhoogt. Het doel van een diffuser is de geur verspreiden, dus het is niet perse een luchtbevochtiger, maar dit is wel een bijkomend effect.

Je kan de diffuser therapeutisch inzetten. Wanneer je stress ervaart of je moeilijk in slaap valt kan een etherische olie hier goed bij helpen. Een diffuser is een makkelijke manier om een etherische olie in te zetten. Daarbij komt de olie verspreid vrij, wat voor je lichaam beter is om de olie te verwerken.

Je kan natuurlijk ook een diffuser aanzetten voor de fijne geur, net zoals je een geurkaars gebruikt!

Zoals het met alles is wat je gebruikt heeft een diffuser ook wat onderhoud nodig. Door het water kan er kalkaanslag ontstaan en de etherische oliën kunnen resten achterlaten in de diffuser. Zet hem daarom regelmatig aan met wat natuurazijn. Zo lost de kalk op en kan je daarna de olie resten voorzichtig weghalen met wat watten met eventueel een beetje alcohol erop.

Het grote voordeel van een diffuser vind ik zelf is dat je er elke keer een andere geur in kan doen. Ik doe mijn diffuser nooit helemaal vol. Altijd een klein beetje water met een geur die ik op dat moment fijn vind. Zo kan je elke keer een andere geur toevoegen en heb je enorm veel afwisseling. Bij een geurkaars kan dit natuurlijk niet, dan moet je toch echt meerdere kaarsen in huis hebben. Verder heb je maar een paar druppels etherische olie nodig voor een subtiele geur in huis. Deze kan je naar hartelust mengen. Pinterest is hierin mijn grote vriend, daar staan onbeperkt mogelijkheden. Dit betekend dan wel dat je al gauw meerdere flesjes olie in huis hebt, maar gelukkig doe je hier lang mee!

Ik ben dus helemaal fan van mijn diffusers! In de slaapkamer kijk ik praktisch, daar vind ik het fijn dat ze lang aan kunnen. In de woonkamer heb ik puur gekeken naar wat er bij mijn interieur past. 

Wat vind jij? Use it or lose it?

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd