6 Diffuserblends voor een knusse herfstavond

Je hebt er misschien nog niet bij stilgestaan, maar de ‘R’ zit alweer bijna in de maand! Dat betekent langere avonden, guur weer en snotneuzen. Om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken ga je lekker met een plaid op de bank, een dampende kop thee erbij en je fijnste olie blend zit in de diffuser. Maar wat is nou een fijne olie blend in de herfst?


De oliën die straks volgen zijn niet voor niets zo vaak gekozen in de herfst/winter. Het zijn stuk voor stuk heerlijke oliën met goede eigenschappen. De oliën kunnen helpen om de lucht te reinigen van virussen en bacteriën. Verder zijn ze goed voor de luchtwegen en kunnen ze helpen om slijm op te lossen wanneer je verkouden bent.


Hier volgen 6 heerlijke ‘recepten’ die je kan combineren naar hartelust!


Citrus Oliën

Een citrusolie is altijd fijn in de diffuser! Denk hierbij vooral aan sinaasappel, citroen en bergamot. Citrus oliën zijn reinigend, opbeurend en ontspannend. Ideaal voor een relax avondje op de bank! Met name citroen maakt andere geuren zachter, dit kan fijn zijn als je een wat pittigere geur in je diffuser hebt.


Kaneel

De geur van vers gebakken appeltaart! Met kaneel kom je dan al een heel eind. Kaneel ruikt warm-kruidig en zoet en mengt fijn met citrus oliën, ylang-ylang en sandelhout. De geur geeft een beetje pit aan je blend.


Kruidnagel

Kruidnagel is ook echt zo’n fijne herfstgeur. De geur geeft een warm gevoel en ruikt kruidig en ietwat zoet. Kruidnagel combineert goed met ylang-ylang, vanille en bergamot. 


Eucalyptus

Vooral wanneer je wat ‘spa’ gevoel wilt hebben en je neus een beetje vol zit is eucalyptus de olie die je wilt kiezen! Eucalyptus werkt slijmoplossend, waardoor deze perfect is in de herfst. Eucalyptus mengt heel fijn met citroen en bijvoorbeeld rozemarijn


Ceder

Ceder is ook al zo’n fijne, zachte olie voor in de diffuser. De geur zelf is warm, houtachtig en licht zoet. Deze mengt goed met andere zoete geuren zoals ylang-ylang, citrus oliën of bijvoorbeeld bascilicum. 


Hier volgen 6 recepten om je op weg te helpen. Je kan natuurlijk altijd spelen met het aantal druppels zodat de blend helemaal bij je past!


Apple Pie

3 druppels kaneel

2 druppels citroen

2 druppels ceder


Snickerdoodle

5 druppels sinaasappel

2 druppels kaneel

1 druppel kruidnagel


Autumn Air

3 druppels sinaasappel

3 druppels citroen

2 druppels kaneel

2 druppels kruidnagel


Orange Candy

2 druppels pepermunt

1 druppel kaneel

4 druppels sinaasappel


Winter Wonderland

2 druppels sinaasappel

1 druppel pepermunt

1 druppel frankincense


Minty Fresh

2 druppels pepermunt

2 druppels rozemarijn

2 druppels eucalyptusLaat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd