4 manieren om citroenolie te gebruiken

 

4 manieren om citroen olie te gebruiken

Als je er alleen al aan denkt om je tanden in een schijfje citroen te zetten trekken je speekselklieren al samen! Maar wist je dat de essentiële olie van citroen helemaal niet zuur is?

Citroenolie is best een bekende olie en kan zeer veelzijdig worden ingezet. In deze blog vertel ik je 4 manieren om citroenolie in te zetten. Voordat we zover zijn geef ik je eerst wat achtergrond informatie over deze topper.

Citroenolie wordt verkregen door het koud persen van de schil. Citroenen worden al eeuwen als geneesmiddel gezien. In de 18e eeuw werden citroenen steeds populairder omdat er werd ontdekt dat ze scheurbuik konden voorkomen en genezen! De vrucht bevat veel vitamine C wat natuurlijk hartstikke belangrijk is voor onze weerstand. Echter zitten de vitamines in het zure sap en niet in de zoete schil. Gelukkig heeft de essentiële olie ook super goede eigenschappen.

Wanneer je aan schoon en fris denkt denk je aan citrus. Dit klopt, want citroen is zeer reinigend! Wanneer je een diffuser aanzet met citroenolie ruikt je huis heerlijk en de lucht wordt tegelijkertijd gereinigd van bacteriën en dergelijke.


Hier mijn top 4 om citroenolie te gebruiken:

1 - Open deur, maar doe citroenolie eens in de diffuser als je gebrek hebt aan concentratie of je gewoon even een opgepept humeur kan gebruiken. Een paar druppeltjes is al voldoende. Je zal merken dat je je vrolijker voelt en je beter kan concentreren!

2 - Heb je een sticker die je er maar niet af krijgt? Doe dan wat citroenolie op een keukenpapiertje en laat even op de sticker zitten. Daarna veeg je hem zo weg! Dit komt doordat citroenolie petrochemische stoffen oplost, onder andere stickers dus. Pas wel op dat de ondergrond waar de sticker op zit niet gaat verkleuren door de olie.

3 - Wil je een fris ruikende was? Doe een scheutje azijn in je wasverzachterbakje met een paar druppels citroenolie. Dit werkt licht blekend, dus die het alleen bij de witte was!

4 - Citroenolie is ook heerlijk door cake of koekjes. Wanneer je weer eens een cake bakt gooi je er 2 à 3 druppels olie door voor een subtiele citroen smaak. Gebruik hiervoor wel een olie van biologische, pure kwaliteit!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd